Impressie van de module Voetreflextherapie

De Module voetreflextherapie is de 1e module uit de opleiding voetreflextherapie van DTI. De module is geaccrediteerd door het KTNO voor bijscholing.

voeten-1 voeten-2 voeten-3 voeten-4
ondervoetreflexzones binnenvoetreflexzones buitenvoetreflexzones bovenvoetreflexzones

Printversie studieplan voetreflextherapie downloaden


Wat leert de student
Voetreflextherapie brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, dat zich op een natuurlijke manier door ons heen wil ontwikkelen. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons mens zijn, een bijdrage aan bewustwording, geestelijk en emotioneel. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. We noemen dat de energiereflecterende punten. De plek in de voet welke overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Door het behandelen van het reflexpunt verdwijnt de pijn in de voet, stroomt er nieuwe levenskracht naar het orgaan en worden afvalstoffen afgevoerd. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaat het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen, welke voortdurend door de lichaamscellen worden geproduceerd, kunnen dan moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Dit proces gaat zichzelf versterken. Meer afvalstoffen geven minder doorstroming, langzaam slibt alles dicht. De afvalstoffen bestaan voor een groot deel uit urinezure kristallen. Tijdens de massage drukken deze kristallen tegen zenuwuiteinden en dat geeft de pijnervaring. Op lichamelijk niveau worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer. Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door voetreflexmassage emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. Het bloed dat weer stroomt geeft het lichaam en de lichaamscellen nieuwe kracht en warmte. Emoties mogen er zijn. Men krijgt inzicht en men wordt zich bewust van zijn plaats in het geheel.

Deze behandeling geef je de cliënt tijdens het 1e consult. De volgende module horizontale voetreflexzones met edelsteenstaven geeft je de mogelijkheid om nog 2 vervolg consulten aan je behandeling toe te voegen.

Wat kan de student ermee in de praktijk
- het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen.
- het werkt ontspannend en geeft (nieuwe) energie.
- het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen.
- de slaap wordt rustiger (soms tijdelijk onrustiger).
- de (eventuele) huidige klachten kunnen in eerste instantie verergeren en zich meestal binnen 3 dagen weer 
  herstelt.
- werkt stressverlagend.
- geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing.
- werkt preventief.
- helpt bij rug-, schouder- en nekklachten.
- helpt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out.
- helpt bij b.v. RSI, hoofdpijn/migraine, reuma, darmproblemen, pms, astma etc.

Aantal cursusdagen
4 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten cursus
€ 280,00 inclusief map en lunch.

Toelatingseisen
Deze module is voor iedereen toegankelijk.