De symboliek voor de cursus Master of the Matrix is de tijger


Two White Tigers 2

Cursudata. Zie Agenda 

Inschrijven. Zie inschrijven » geef aan op het inschrijfformulier of u inschrijft voor de module 1 niet kinesiologen of module 2 ervaren kinesiologen.

Let op van deze module zijn 2 verschillende versies ontwikkeld
Voor module 1 is geen ervaring in de kinesiologie nodig. In deze module leert de student ook de kunst om te testen via de testarm.
Module 2 is een versie die ervaring in de kinesiologie vereist. Deze module is een uitgebreidere module waar tijdens de voorbalans dieper op de lesstof van de 5 elementen wordt ingegaan. Hier leert de student ook werken met een Catcher testdoos met 58 Catchers.

Hoe is de module Master of the Matrix ontstaan
Deze module is tot stand gekomen door de samenwerking van Maartje Zuiddam van Dimensions Training Institute (DTI) uit Heerjansdam en Eric van Schijndel van de Nederlandse Academie voor Energetische Geneeswijzen (NAEG) uit den Haag.

Beide opleidingsinstituten hebben een eigen praktijksysteem ontwikkeld (MDK en IDT®) die naadloos op elkaar aansluiten. Door het combineren van deze twee systemen ontstaat er een totaal nieuwe zeer complete manier van cliënten behandelen door middel van kennis uit de reguliere geneeskunde, de energetische geneeskunde (acupunctuur), orthomoleculaire geneeskunde in combinatie met Kinesiologie, inzichten uit de kwantumfysica en het gebruik van Hartsverbinding in contact met het Oorspronkelijk Bewustzijn.

Doelgroep
Deze module is bedoeld voor de behandelaar die praktijk voert en zoveel mogelijk de Wezenlijke oorzaken van klachten wil verhelpen, waardoor de behandelresultaten optimaliseren. In 2018 is de cursus "Master of the Matrix volgeboekt. De data voor 2019 worden in september 2018 bekend gemaakt. Zodra de data voor 2019 bekend zijn, kan er ingeschreven worden voor de cursus "Master of the Matrix " in 2019.

Docenten
De lesdagen worden gegeven door Eric van Schijndel en Maartje Zuiddam.

Eric van Schijndel heeft na het Gymnasium sinds 1979 achtereenvolgens fysiotherapie, manuele therapie, orthopedische geneeskunde, acupunctuur, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd en vele andere therapieën bestudeerd, zoals elektro-acupunctuur, Kinesiologie, Prognos, Bioresonantie, Varicor, Mind Body Coaching en NLP. Hij heeft reeds 35 jaar een praktijk en zeer ruime ervaring met complementaire alternatieve geneeskunde.

Daarnaast heeft Eric van Schijndel het NederlandsCentrum voor Energetische Geneeswijzen, de Nederlandse en de Internationale Academie voor Energetische Geneeswijzen opgericht en geeft in veel landen lezingen en opleidingen. Hij heeft het IDT® (Integrale Diagnose en Therapie) systeem ontwikkeld om doeltreffend oorzaken van chronische klachten vast te stellen en de optimale therapie te kunnen bepalen. De IDT® module is onder andere onderdeel van het Prognos® systeem uit Duitsland dat in de ruimtevaart geneeskunde is ontwikkeld. Dit systeem wordt wereldwijd toegepast. Daarnaast werkt hij mee aan wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van middelen.

Maartje Zuiddam heeft ruime ervaring met de complementaire geneeswijzen. Zij heeft vele cursussen, en opleidingen op HBO niveau voor professionele kinesiologie, MBK en PsBK volgens de Plato eindtermen, aromatherapie, orthomoleculaire therapie, ayurvedische geneeskunde, Bach bloesemtherapie, drainage & ontgiften, biochemische celzouttherapie, werken met edelstenen en nog veel meer gevolgd, waarmee zij dagelijks in haar praktijk Ganesh in Heerjansdam werkt. Daarnaast heeft zij middelen ontwikkeld om klachten te verhelpen, het Dimensions Training Institute opgericht en 17 modules Multidimensionale Kinesiologie ontwikkeld en 3 modules voor voetreflextherapie.

Wie geeft wat?

Eric van Schijndel

 • IDT®
 • Vital Frequenties
 • Orthomoleculaire geneeskunde

Maartje Zuiddam

 • Multidimensionale Kinesiologie
 • Techniek ter voorbereiding voordat de behandeling begint
 • 4 Voorbalans technieken
 • Techniek middelen testen via C1
 • Techniek meridianen aansturen vanuit het Oorspronkelijk Scheppingsveld
 • Techniek MDK- IDT® systeem
 • Afsluittechniek

Waarom Master of the Matrix
Tijdens de module Master of the Matrix leert de behandelaar via de methode Multi Dimensionale Kinesiologie (MDK) om de Hartsverbinding van de cliënt met zijn Oorspronkelijk Wezen te versterken of te herstellen in samenwerking met de vijf elementen. Hierdoor kan de cliënt samen met de behandelaar via de testarm zelf de optimale therapie voor het herstel van de klachten bepalen. Het Oorspronkelijk wezen kan door het gebruik van Meridiaan Trillingen bepalen met welke Mal (blauwdruk) de cliënt in de Matrix van onze Aarde geboren is. Deze mal belemmert de werkelijke genezing en is de Wezenlijke oorzaak achter de klachten.

 

oude vorm
Zo worden we geboren
na therapie
Na de therapie
oude vorm
Oude vorm weer terug
zo boven zo beneden
Hartsverbinding met thuis

De Mal waarmee we geboren zijn ziet er energetisch uit als een verwrongen rubberen pak dat om ons heen zit en mee rekt naar alle kanten. Binnen deze Mal kunnen we wel veranderingen aanbrengen (het verwrongen pak herstellen), maar na verloop van tijd keert het pak weer terug naar de oude verwrongen vorm. In de praktijk betekent dit dat cliënten hierdoor terugvallen in hun oude gedrag en van daaruit weer dezelfde of nieuwe klachten creëren. Via de MDK methode wordt de Mal van de cliënt opgelost, waardoor de klachten na de behandelingen niet meer terugkomen.

Om als behandelaar goed in balans te blijven tijdens het balanceren van cliënten heeft de methode MDK, 6 verschillende technieken ontwikkeld om veilig en zuiver te werken. Daarnaast is er een techniek die er voor zorgt dat de Wondermeridianen worden aangestuurd vanuit het Oorspronkelijk Scheppingsveld (the Force of Creation) in plaats vanuit de matrix van de Aarde. De matrix van de Aarde voedt via de Wondermeridianen de klachten die ontstaan vanuit de Mal die we hebben meegekregen.

Voor de therapeut is de juiste aansturing van de wondermeridianen van essentieel belang om tijdens de behandeling van cliënten in balans te blijven, bij het loskoppelen van de Mal van de gewoontepatronen en programmeringen die de Harstverbinding met het Oorspronkelijk Wezen en de Creatiekracht van de cliënt blokkeert.

Door het herstellen van de Hartsverbinding van de cliënt met zijn Oorspronkelijk Wezen kunnen we vervolgens vanuit deze herstelde verbinding de cliënt zijn eigen therapie laten bepalen door via het MDK - IDT® Integrale Diagnose en Therapie systeem uit te testen welk van de 24 oorzaak categorieën prioriteit heeft om te behandelen en welke natuurlijke middelen het fysieke lichaam van de cliënt kunnen ondersteunen op de weg naar herstel. Het uittesten hiervan gebeurt met behulp van de DTI – IDT® testdoos, die deel uitmaakt van deze cursus.  

Als de Mal van de cliënt opgelost is en de oorzaken van de klachten geëlimineerd zijn verdwijnen de gevolgen meestal vanzelf en komen de klachten niet meer terug. Deze methode is vergelijkbaar met een éénpunts behandeling om de balans te herstellen uit de acupunctuur.

Het opheffen van de oorzaken gebeurt met behulp van orthomoleculaire middelen, MDK Resonantie Middelen en de voor IDT® en MDK speciaal ontwikkelde Vital Frequenties en aanvullende maatregelen.

Deze Resonantie Middelen en Vital Frequenties zijn gefixeerd en daardoor langer houdbaar, niet beïnvloedbaar of te kopiëren. De IDT® en de MDK testdozen zijn hierdoor 8 jaar houdbaar.

IDT® en MDK Integrale Diagnose en Therapie in de praktijk

Als we alle oorzaken die in verschillende behandelsystemen wereldwijd aan de orde zijn op een rijtje zetten en combineren tot één compleet systeem, komen we tot de volgende 24 oorzaakcategorieën:

 1. Schimmels
 2. Virussen
 3. Bacteriën
 4. Parasieten
 5. Toxische belasting
 6. Geopathie - Electrosmog
 7. Littekenstoring
 8. Gebit
 9. Psyche - Emoties
 10. Hersenkernen
 11. Miasmata
 12. Chakras
 13. Hormonen - Neurotransmitters
 14. Vitaminen - Mineralen - Aminozuren - Vetzuren
 15. Matrix
 16. Basisbehoeften
 17. Allergie - NAVO
 18. Immuunsysteem
 19. Autonome zenuwstelsel
 20. Hartsverbinding - Onbekende oorzaken oplossen vanuit het oorspronkelijk Wezen.
 21. Goedheid – De Mal van de Matrix van de aarde oplossen.
 22. Programmeringen – Het verwijderen van programmeringen die zich via de chakra’s door ons bewustzijn weven.
 23. Weerspiegelingen - Het lichaam uit de oude stand halen, nadat de cliënt verandert is.
 24. Oorspronkelijke Blauwdruk - Herstel naar hoe het lichaam vanuit de Oorsprong behoort te werken

Toelatingseisen
De scholing is gericht op therapeuten, die in de complementary alternative medicine (CAM) werkzaam zijn en lid zijn van een beroepsvereniging of conform HBO niveau geschoold zijn. Daarnaast moet de student een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben, een zelfstandige werkhouding en HBO denkniveau.

Voor wat betreft het kinesiologische deel van deze cursus, zoals het gebruik van de testarm, wordt dit vanaf de basis aangeleerd. Hier is dus geen bepaald instroomniveau voor nodig.

 Als u geen therapeut bent, maar wel interesse heeft om het te worden, dan kunt u zich inschrijven voor de Instroom module of kijk op www.naeg.nl voor de Unieke cursus “Van Passie naar Professie” 2018.

Docenten 
Deze cursus wordt gegeven door Maartje Zuiddam en Eric van Schijndel.

Aantal lesdagen
4 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Module Master of the Matrix - 1 voor niet Kinesiologen.
5 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Module Master of the Matrix - 2 voor Kinesiologen

Kosten module Master of the Matrix - 1 voor niet Kinesiologen
€  360.00 
Kosten gereedschap
€  370,00 inclusief lesmap en lunch.
Totalen kosten € 730,00

Kosten voor de module Master of the Martix -  2 voor kinesiolgen
€  450.00 
Kosten gereedschap
€  595,00 inclusief lesmap en lunch.
Totalen kosten € 1045,00.

Gereedschap module Master of the Matrix 1
1 testdoos MDK - IDT® Integrale Diagnose en Therapie systeem met 24 oorzaakcategorieën.
1 testdoos MDK met 27 testbuisjes.
1 Catcher.

Gereedschap module Master of the Matrix 2
1 testdoos MDK - IDT® Integrale Diagnose en Therapie systeem met 24 oorzaakcategorieën.
1 testdoos MDK met 27 testbuisjes.
1 testdoos met 58 Catchers.

Locatie 
De gehele cursus wordt gegeven in de cursusruimte van het Dimensions Trainings Institute, Kromme Nering 14 in Heerjansdam (vlakbij Rotterdam). U kunt hier gemakkelijk gratis voor de deur parkeren. Zie www.opleidingkinesiologie.nl

Certificaat 
Na het volgen van de volledige cursus ontvangt de cursist een certificaat van deelname van de NAEG (In accreditatie bij de SNRO).

Studiepunten
6 ECT's Module master of the Matrix 1
7.5 ECT"s Module Master of the Matrix 2

Literatuur
1. Sheldrake R. The Presence of the Past: Morphic resonance and the Habits of nature. Londen: Icon ooks 2011.
2. Schijndel E van. Van Passie naar Professie, leer van de acupunctuur met de meridianen en de 5 elementen. Den Haag: 2017.
3. Keding C. Dr. De spiertest wat kun je ermee? Katwijk: Panta Rhei 2014.