Opleidingen Dimensions Training Institute (DTI)

DTI biedt de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Multidimensionaal Kinesioloog op HBO niveau. De opleiding Multidimensionale Kinesiologie bestaat uit 4 jaar. Ieder studie jaar is opgebouwd uit modules. Iedere module van de opleiding is een afgerond geheel.

Na het afronden van een module is het geleerde direct in de praktijk inzetbaar. Onze modules zijn daardoor ook los te volgen als bijscholing voor de beroepsverenigingen BVK, VBAG, LVNG, VNT, BATC, VNRT.
Voor bijscholingsmodules ontvangt de student een certificaat van deelname.

Studiejaar 1: Basis Multidimensionaal Kinesioloog.
Studiejaar 2: Integraal Multidimensionaal Kinesioloog.
Studiejaar 3: Allround Multidimensionaal kinesioloog.
Studiejaar 4: Meester in de Multidimensionale Kinesiologie.

Naast Multidimensionale Kinesiologie verzorgd DTI ook een 1 jarige opleiding Voetreflexologie en een 2 jarige opleiding Medische basis kennis conform de HBO Plato normen in de complementaire geneeskunde. Onze opleidingen en modules zijn geaccrediteerd door het  KTNO. De modules zijn ook los te volgen als  bijscholing. Voor de studenten geven deze opleidingen de waarborg die van belang is voor hun praktijken. Na het behalen van de diplomas van de opleidingen kan de student zich inschrijven bij een beroepsvereniging. Met deze inschrijving kunnen cliënten ervan uit gaan dat ze door een gekwalificeerde therapeut behandeld worden en dat hun consulten gedeeltelijk vergoed worden door de meeste zorgverzekeraars.

Eisen voor toelating

Om het studieniveau van de opleiding te garanderen worden er voorwaarden gesteld aan de student. De student moet minimaal een afgeronde HAVO of MBO opleiding hebben, een goede beheersing van de Nederlandse taal en een zelfstandige werkhouding om de opleiding met goed gevolg af te kunnen leggen. Er wordt helder en duidelijk vanaf de basis gewerkt. In elke module werkt de student eerst aan zichzelf voordat hij/zij dit op cliënten toepast. De student zal eerst zelf meester moeten zijn over het geleerde in de module voor hij/zij dit verantwoord in kan zetten in de praktijk. Door hard aan zichzelf te werken maakt de student een groei door en is daardoor tot veel meer instaat dan hij of zij voor mogelijk hield.

Onze visie

Onze visie is dat een therapeut moeiteloos zijn vak moet kunnen uitoefenen. Dan pas is de therapeut in staat om goede resultaten te behalen bij de cliënten, zonder er zelf de dupe van te worden. In moeiteloosheid werken betekent niet dat je er geen moeite voor hoeft te doen. Het betekent dat je essentie, het wezen dat je bent, in eenheid is met wat je doet. De gradaties van de studiejaren zouden daarom ook niet als hoger of beter geïnterpreteerd moeten worden. In de visie van DTI wordt er gekeken naar wie de student is en naar zijn unieke kracht en in welk studiejaar deze het best tot zijn recht komt.